Volvo Askim, Bilbutikk1

Nytt konsept for Volvo Norge

Vår oppgave

Vår oppgave var å levere et belysningsanlegg som passet inn i konseptet til Volvo. Dette er et konsept som er utviklet av Volvo sentralt. Volvo-anlegget er på Askim og er et nybygg på ca. 2.400 m2.

Med andre ord et stort anlegg som inkluderte mange oppgaver for oss som belysningsplanleggere: Bilutstilling, kontorarbeidsplasser, kundelounge, kantine, fellesområder og utebelysning. Her er det viktig å ivareta både funksjonelle- , estetiske- og økonomiske føringer. Her som alltid var det viktig å finne løsninger for den enkelte sone og helheten. Dette er utfordringer vi setter stor pris på – og som motiverer oss som belysningseksperter.

Prosjektet

Kunde/prosjektnavn iTRE AS og Pettersen El.installasjon AS / Volvo Askim
År utført 2016/2017
Oppdragsgiver iTRE AS
Samarbeidspartnere Göteborgshus AB Arkitekter
Produktleverandører Pipes T PRO spotlight, Carrera downlight, Plain D/I, Lona R, Avanza fra Selux , Intra Lighting, LEDluks og TAL
Ansvarlig hos SML Ståle Andersen

Hvordan løste vi oppgaven?

Bilutstillingen løste vi blant annet med gode spotlights med forskjellige spredevinkler for lyssetting av bilene. Her benyttet vi Pipes T PRO spotlight. De har meget god fargegjengivelse og presis lysfordeling for belysning av utvalgte områder på bilene.

Kundelounge fikk innbydende varmt lys som skaper en avstresset og vennlig atmosfære.
Her falt valget på Carrera downlights, sorte med gull reflektor. Det skaper et varmt og innbydende lys.

Kontorarbeidsplassene løste vi med godt lys uten blending. Da fikk vi direkte / indirekte lysfordeling med god balanse i rommet. Her brukte vi Plain D/I pendel over arbeidsplasser. Blendingsfri pendel med god lysfordling.

Kantine og fellesområdene fikk Lona R, runde innfelte armaturer som stikker litt ut fra øvrige belysning og gir en god ramme i rommet.

Utendørs leverte vi lysmaster med Avanza fra Selux og veggarmaturer over kjøreporter.

Prosjekteringen startet i mai 2016 og belysningen ble levert i desember 2016.
I mars 2017 fortsetter vi med leveranse i plan 2, som skal romme en utleidel.

Prosjektet ble levert innen de rammene som var avtalt både på tid, budsjett og funksjonalitet. Så langt er både oppdragsgiver og brukere fornøyd. Og da er vi fornøyd også.

Vi kan lys

Les mer om hvorfor SML kan lys

Vi kan lys