Thon Hotel Arendal

Rehabilitering av gammelt bygg

Utgangspunktet

Vi har samarbeidet med Thon Hotels på en rekke prosjekter. Det gjør at vi kjenner hverandre godt og det er gjensidig tillitt. Det er det beste utgangspunktet for et vellykket prosjekt.

Thon Hotel Arendal er et gammelt bygg uten eksisterende plantegninger. Det stiller store krav til alle som deltar i prosjektet.

Vår oppgave var i samarbeid med interiørarkitekt å utarbeide lysplaner og velge gode armaturløsninger.

Prosjektet

Kunde/prosjektnavn Thon Hotel Arendal
År utført 2015-2017
Oppdragsgiver Olav Thon Gruppen
Samarbeidspartnere Ramsøskar, TAL, Intra Lighting, Ledluks, Designheure, Baulmann, Vanpee, Nortronic, L&L
Produktleverandører Intra: Pipes
Ledluks: Alva, Arun
TAL: Carrera, Quad, Helax, Scoop
Baumann: Speil
Designheure: Grand Nuage
L&L: Geko

Hvordan løste vi oppgaven?

Siden det ikke forelå plantegninger ble arkitekttegningen endret flere ganger underveis i prosjektet. Det still krav til fleksibilitet hos alle parter.

Med stor tillitt hos oppdragsgiver og et godt samarbeid med interiørarkitekt Ramsøskar ble vi gitt stor frihet til velge løsninger og armatur som passet til prosjektets forskjellige behov. Det var spesielt viktig med både teknisk forståelse og god lysdesign.

Det var mange områder i hotellet som måtte lysberegnes, hvor lyskvaliteten stod i fokus. I områder som restaurant og lounge var det tett samarbeid med interiørarkitekt for å kombinere belysningen med det estetiske.

Vi endte opp med en stor variasjon i produktutvalget ettersom prosjektet hadde mange behov, restaurant, kjøkken, lounge, kontorer og hotellrom.

Et utfordrende prosjekt på mange måter

Et gammelt bygg. Uten plantegninger. Mange forskjellige romløsninger og et prosjektperiode som går over flere år byr på flere utfordringer. Men med en profesjonell oppdragsiver, erfarne interiørarkitekter og en fleksibel holdning hos alle parter har dette vært en morsomt prosjekt.

Det var gøy å se et gammelt bygg få en så omfattende facelift og at resultatet ble så bra.

Prosjektet startet i 2015, og er fremdeles i arbeid.

Vi kan lys

Les mer om hvorfor SML kan lys

Vi kan lys