SML Lighting | Designbelysning | Den Norske Opera

SML Lighting 70 år

12. april i år er det 10 år siden Den Norske Opera og Ballett i Oslo ble høytidelig åpnet. Det var et stolt øyeblikk for mange. Også for SML Lighting som hadde ansvar for belysningen.

« Operahuset» har blitt et kjent landemerke og er i dag Oslos mest besøkte turistmål. I 2005 fikk SML Lighting belysningskontrakten på Den Norske Opera og Ballett. Totalt leverte vi mer enn 12.000 armaturer. Det var til sammen 70 nyutviklete armaturtyper for lysrør og metallhalogen, 18 nyutviklede armaturtyper og 50. 000 LED-punkter ble levert ute og inne.

For en leverandør av vår størrelse var dette et enormt stort og krevende prosjekt. Prosjektet gav oss mange verdifulle erfaringer i å jobbe med store prosjekter. Strenge krav til både leveringskvalitet og evnen til å jobbe med en stor prosjektorganisasjon.

Prosjektet fikk Norsk Lyspris for beste innendørsbelysningen og mye ros for løsningene. Juryen sa blant annet dette i sin begrunnelse:

«Det helhetlige samspillet mellom lys og arkitektur løfter bygget og gjør det til en skulptur i bybildet. Materialvalg, teksturer og farger fremheves ytterligere ved hjelp av lys. Totalt sett er belysningen av ett av Norges gjennom tidene mest komplekse bygg meget godt gjennomført.»

 

Avtaledokumentet mellom Statsbygg og SML Lighting fra 9. september 2005. 

Vi kan lys

Les mer om hvorfor SML kan lys

Vi kan lys