Skovly Vest – et moderne sentrum i Jessheim.

 

Jessheim har siden opprettelsen av Gardermoen som hovedflyplass hatt en kontinuerlig befolkningsvekst på 1000 innbyggere i året. Dette gjør Jessheim til en av byene som vokser raskest i Norge.

Vi har først og fremst sett et økende behov for boliger, samtidig som en større befolkning har behov for og kan støtte en større næring i sentrum, sier Tore Kværner, styreleder i Harald Kværner Eiendom Drift AS.

Skovly Vest består av totalt 62 000 kvadratmeter, fordelt på moderne leiligheter på taket, kjøpesentre, forretningslokaler og kontorer, samt ca 850 interne parkeringsplasser. Shopping- og spisesteder vender mot byens nye gågate, Skovly Promenade. Prosjektet er planlagt å være ferdig i 2020. Da vil det også inkludere flere kulturtilbud, et 16-etasjes sentrumshotell, samt ytterligere leiligheter.

SML Lighting ble involvert i prosjektet  via Bravida Jessheim. I første fase var vi i konkurranse med en annen leverandør vedrørende «vest fasaden» som er selve «Skovly veggen» med de perforerte trærne. I denne fasen leverte vi fire stk prøvearmaturer for lystesting. Vår løsning kom best ut av denne testen og vi ble valgt som leverandør på prosjektet. Oppdragsgiver ble så begeistret for løsningen og samarbeidet at vi ble valgt til å se på en totalløsning for hele bygget. Her ble det valgt mer standard løsninger.

Prosjektet

Prosjekt Skovly, Jessheim
År utført 2016
Bruttoareal 50 000m2
Byggherre Tore Kværner
Arkitekt Plus
Samarbeidspartnere Bravida
Rådgivende ingeniør Bjørn Jørgensen AS
Produkter i prosjektet Griven, Selux, Intra Lighting, Planet Lighting, Nortronic, Vanpee
Team SML Lighting  Ole Martin NistadVi kan lys

Les mer om hvorfor SML kan lys

Vi kan lys