Sandnes Rådhus. «Monumentalt og nøkternt på samme tid».

Det nye rådhuset i Sandnes ligger vakkert til ved fjordkanten sentralt i byen. Bygget er tegnet av det tyske firmaet Code of Practice Architects GmdH. Juryen som skulle velge arkitekt uttalte i sin begrunnelse «Utkastet er både monumentalt og nøkternt på samme tid.  Det enkle bygningsvolumet er frigjort fra geometrien på omliggende gateløp, slik at gaterommet utvider seg i bredde og åpner seg mot sjøfronten.»

Samlet areal for bygget er 13.000 m2 fordelt på fire etasjer og en liten kjeller.  Det er tilsammen 350 arbeidsplasser i bygget.

De første lysberegningene ble utført allerede i 2016. Det var stilt strenge krav til lm/W, UGR tall og jevnhet.  For å tilfredsstille alle kravene utviklet vi nye profiler og optikk til ILO LED serien fra LEDluks

ILO PDI med indirekte/direkte lysfordeling ble levert i pendelversjon over alle kontor arbeidsplasser. Alle pendlene er utstyrt med sensor Active+ fra Helvar og styres/settes individuelt ved hjelp av en App med hensyn på lysstyrke, tilstedeværelse og dagslys. I det store trapperommet sentralt i bygget har vi levert ILO PDI montert på veggbraketter.  Dette lyser opp både spilevegger og tak i området og lager en lun og hyggelig opplevelse.

Prosjektet

 

RIE COWI Stavanger
Arkitekt Code of Practice Architects GmbH fra Berlin
Elektroentreprenør DNF AS, Klepp Stasjon
År utført 2018/2019
Produkter i prosjektet ILO PDI med Helvar sensor Active+
ILO C
PIPES S
Ansvarlig hos SML Ståle Andersen
Foto Sébastien Friess













Vi kan lys

Les mer om hvorfor SML kan lys

Vi kan lys