Ramsøskar Interiørarkitekter

Ramsøskar Interiørarkitekter brenner for å skape funksjonelle og inspirerende omgivelser overalt der mennesker lever og arbeider.

Dette gjaldt også da de skulle  utvikle nye kontorer for seg selv. SML Lighting har samarbeidet med Ramsøskar på mange prosjekter. Men dette er første gang vi har jobbet for dem på utvikling av deres egne kontorer. 

Ramsøskars beskriver selv utgangspunktet for oppgaven:
Toppetasjen i Karl Johans gate 16 i Oslo er totalrehabilitert. Det var i utgangspunktet lavt under taket, men alt ble revet og erstattet med synlige bjelker, ventilasjonsrør og belysningskoblinger.

Arbeidsplasser for dagens og fremtidens arbeidsliv må tilrettelegges for høy grad av samhandling. Det betyr at løsningene er effektive og funksjonelle bare når de tar utgangspunkt i virksomhetens konkrete arbeidsprosesser. I praksis betyr dette organiske arbeidsmiljøer uten altfor stramme oppsett.

Team Ramsøskar hadde klare ønsker om ikke et for flatt lysbilde. Dynamikk i lyset var viktig. Men utgangspunkt i rommet med skråtak og åpent anlegg ble grunnbelysningen løst med skinner og spotter, samt plassorienterte bordlamper på arbeidsplassene. 

I de sosiale sonene benyttet vi dekorative pendler for å bryte opp og skape naturlige møtepunkt og en lunere stemning. 

Prosjektet

Prosjekt Nye kontorer til Ramsøskar
År utført 2019
Oppdragsgiver Ramsøskar Interiørarkitekter
Samarbeidspartnere Ramsøskar Interiørarkitekter
HGN Elektro
Produkter i prosjektet Intra Lighting
Bega
TAL
Ansvarlig hos SML
Fotograf

Niklas Hart


Vi kan lys

Les mer om hvorfor SML kan lys

Vi kan lys