SML Lighting bidrar med med mer moderne belysningsløsninger for «PWC-bygget» i Bjørvika«PWC-bygget» i Bjørvika skal bygges om for 300 millioner kroner. Blant annet skal energibruken ned. SML Lighting skal bidra med med mer moderne belysningsløsninger. 

Da bygget stod ferdig i 2007 var det med belysningsløsninger fra SML Lighting. Nå er vi med på den store ombyggingen som blant annet skal få ned energiforbruket.

Braathen Eiendom som eier bygget skal renovere kontorbygget som til nå har huset PWCs norske hovedkontor. Hovedmålsettingen med ombyggingen er å redusere energibruken vesentlig, bedre inneklimaet og transformere bygget til et fleksibelt flerbruker kontorbygg.

Nå går Braathen Eiendom, Betonmast som er totalentreprenør, og et tverrfaglig rådgiverteam i gang med å finne de beste løsningene for å oppnå effektive, bærekraftige mål for bygget. Arbeidet skal være ferdig i 2020.

«Helt konkret ser vi på muligheter for gjenbruk av materialer, og samarbeid med mulige leverandører som har det samme fokuset på bærekraft. Vi ser også på hvordan vi kan bruke digital byggeplasslogistikk for å effektivisere byggeprosessen, og samtidig sikre god HMS, poengterer Wiig i Betonmast» i et intervju i Estate Media tidligere i år.

Belysningskontrakten er signert med SML Lighting.

Frode Stenberg som er kundeansvarlig for prosjektet hos SML sier at SML ble valgt for å ta 100% ansvar for belysning og sikre at belysningen holder seg innenfor krav i forhold til energiforbruk. Bygget skal sertifiseres som «Breeam in use – excellent».

Belysning skal da være innenfor tydelig definerte krav for å ikke bruke for mye strøm.

Prosjektet

 

Byggherre Braathen Eiendom AS
Oppdragsgiver Elektro-kontakten AS
Totalentreprenør Betonmast
Elektro Elektro-kontakten AS
Ansvarlig hos SML Frode Stenberg, kundeansvalig
André Lippert, teknisk ansvarlig

Vi kan lys

Les mer om hvorfor SML kan lys

Vi kan lys