Romløsning. Møblering. Lys. Alt henger sammen med alt.

Nybygg enebolig

Kunden ønsket hjelp til belysning av enebolig. I dette prosjektet var vi tidlig inne sammen med interiørarkitekten D å BO AS. Det gav oss muligheten til å lage spesielle løsninger som hang sammen med rominndelingen og møblering.

Belysningen skulle speile både interiør og eksteriør. Og boligens spesielle form.

Grunnet stor takhøyde og skråtak er det benyttet en del veggbelysning, både innfelt i vegg og som utenpåliggende punkter. Vi har forsøkt å fremheve boligens unike karakter med takutspringene og de ulike nivåene, både innvendig og utvendig.

Det er tatt hensyn til formen på bygget ved å fremheve elementer som er spesielle.

Vindusfeltene mot front og inngangsparti er belyst med profiler som er montert lavt og kun belyser feltene som strekker seg gjennom begge etasjene på utsiden.

Taket har blitt fremhevet på en diskre måte ved hjelp av opplys. Vi har også valgt lav belysning i ferdselsområder for å sikre nok lys, samtidig som men utsikten ikke blir forstyrret.

Prosjektet

År utført 2017
Samarbeidspartnere El-Geniet AS
D å Bo AS
Produkter i prosjektet TALLuce & Light, Nortronic, Vanpee,
BegaBaulmannIntra Lighting
 Ansvarlig hos SML Ina Helene Bjørkeng

Tittelbilde, fasade: Neva fra Luce & Light er benyttet innfelt over garasjeport og i vindusnisjer. Step er gjennomgående benyttet som lav belysning i trinn, samt oppe på terrasse. Litus 2.0 fra samme produsent er felt ned i betong på terrasse for å lyse opp overbygg og understreke arkitektur. Led Neon Pro er montert langs øvre takutspring for å fremheve boligens spesielle form og arkitektur.


Hovedinngang: Litus 2.0 nedgravingsarmatur ved inngangsdøren og muren. Step innfelt i vegg ved sittegruppe og mur ned mot trapp.


Kjøkken: Mini Tommy Trimless (innfelte downlights) og Funnel Elbow (utenpåliggende spotter) kombinert med vegglamper av typen Blox (alle tre fra TAL).

Bad: Frittstående badekar med fliser på bakvegg. Nedfelt Bright 1.0 fra Luce & Light er plassert i gulv bak badekar for å belyse fliser og gir et delikat uttrykk når resten av belysningen dempes. Lys over speil for arbeidslys.


Trapp / hovedstue: Flere av lampene går igjen i boligen for å skape en helhet. Blox vegglamper benyttes i trappeavsatser. I trinn er det benyttet Step fra Luce & Light. I skråtaket er det brukt Funnel Elbow gjennomgående da de er vippbare og bygger lite inn i himling.


TV-Stuen: Vegglampene Blox er benyttet sammen med dekorative pendler for å skape en lun atmosfære. Lucy opplys(innfelt i vegg) og Funnel elbow gir generell belysning til rommet.


Vi kan lys

Les mer om hvorfor SML kan lys

Vi kan lys