Høyres hus | SML Lighting | Designbelysning

Høyres Hus i Oslo er modernisert og oppgradert

SML Lighting har forestått en fullstendig modernisering og oppgradering av Høyres Hus i Stortingsgaten i Oslo. Kontorer, møterom, korridorer, fellesarealer og trapper har fått nytt og lant bedre lys.

I kontorene i Høyres Hus er det levert delvis innfelt lineær armatur, type Gyon T5 Dali med prismatisk avskjerming. Armaturene er lakkert sorte, for å oppnå maksimal kontrast mot de hvite himlingene.

I de små og mellomstore møterommene, er det benyttet en kombinasjon av nedpendlet superslank armatur, type Kalis SDI PTR DALI og smalstrålende, innfelt LED downlights. Type Tracker 2x6w. Kalis har direkte og indirekte lysfordeling og prismatisk avdekning av direkte lys. Tracker bidrar til økt lysnivå over møtebord, men gir også variasjoner i luminanser.

Gir fin lysbalanse
I de største møterommene, er det bygget en himling som er opphevet i midten. I den opphevede delen, er det benyttet LED lysekrone, type 5428 fra Glashütte Limburg. I ytterkant av den opphevede himlingen ligger det T5 lyslister, som belyser taket. I de lavere delene av møterommene er det benyttet LED Downlight, type Tracker 2x6w. Dette gir en fin balanse i lyset og gir gode muligheter til må variere lysinntrykket.

I korridorene i Høyres Hus, er det installert innfelte lysrenner, type Kalis C Dali med seamless lysrør. Armaturene er levert spesielt tilpasset montasje i slisse i T-profilhimlinger.

I bygningens fellesarealer er det brukt LED downlights, type Tracker 2x6w LED der det er himlinger. I områder uten himling er det benyttet Altima 12v strømskinner, med tilhørende halogen spotlights. Over ståbord i fellesarealer er det levert pendler, type Calabash 2 silver.

God dialog
I trappeløpene er det levert vegglamper, type 8680 1x36w TC-L DALI fra Glashütte Limburg. PÅ repos er det benyttet innfelt downlight, type TAL Mini Tommy Pascal 6w. I tillegg er det i hver heisdør felt inn to Rigel 2w LED downlights fra Aldabra. I slisse mot tak og gulv er det montert LED rips 24v 9,6w/m.

Dette har vært et spennende prosjekt, der vi har hatt en konstruktiv og god dialog med våre samarbeidspartnere, sier Kjell Nyegaard-Larsen hos SML Lighting.

Kunde: Høyres Hus
Belysingsplanlegger: Kjell Nyegaard-Larsen

Produkter levert:

  • 170 Selux aramturer
  • 4 taklamper
  • 20 vegglamper