Fresh Interiør

Kjøkkenbutikk på Skøyen

Belysning kjøkkenbutikk

Oppgaven var å lage en god butikkbelysning og legge inn dekorative elementer. Utfordringen i dette prosjektet var å tilpasse effektbelysning til hvert utstillingskjøkken samt finne dekorative elementer som passet inn i de ulike miljøene.

Butikkbelysning er en del av vår spisskompetanse. Vi var derfor motivert for å skape et flott referanseprosjekt. Derfor var det spesielt motiverende å ha rom for dekorative elementære i budsjettet.

En av utfordringene i dette prosjektet er at butikken har store vindusflater mot Drammensveien. Dette er en viktig utstilling for forbipassrende. Belysningen har stor innvirkning på hvordan butikken fremstår utenfra. Med rett fargegjengivelse og strategisk plassering av spotter skal lyset fremme materialer og kjøpelyst!

Prosjektet

Kunde/prosjektnavn Fresh Interiør
År utført 2016
Oppdragsgiver Fresh Interiør
Samarbeidspartnere TAL
Produktleverandører Pipes PRO spotlight fra Intra. Dekorativ belysning fra TAL
Ansvarlig hos SML Marte Risan

Hvordan løste vi oppgaven?

Vi benyttet kun effektbelysning i form av smaltstrålende spotlights i butikken, ingen grunnbelysning. Dette for å skape kontraster som igjen skaper nysgjerrighet. Det fremmer også vareeksponeringen fremfor å ha et generelt høyt lysnivå i hele butikken.
Dekorbelysningen ble valgt ut for å passe de ulike kjøkken-stilene.

Prosjektet ble gjennomført i tett samarbeid med kunden. Vi hadde oppriss og 3D bilder av alle utstillingskjøkken. Deretter prosjekterte vi på plantegning hvor alle kjøkken var plassert. Videre studerte vi de ulike stilene som skulle fremmes, og valgte dekorativ belysning i henhold til dette. Det er kun belyttet LED-belysning i butikken. Enkelte armaturer er beskrevet slik at det fungerer som nattlys.

Før åpning foretok vi en lysinnstilling av alle spottene for å sikre en optimal belysning av alle kjøkken. På denne måten kunne vi også tilpasse detaljer i utstillingen som var endret fra tegnestadiet.

Vår vurdering av prosjektet er at butikken er stilren og utsillingen kommer meget godt frem både når butikken er åpen og når man titter inn på kveldstid. Butikken en skiller seg positivt ut blant alle de mange kjøkkenbutikkene på Skøyen.
Og viktigst av alt- kunden er veldig fornøyd.

Vi kan lys

Les mer om hvorfor SML kan lys

Vi kan lys

Se også andre prosjekter