Code Restaurant
Klassisk. Moderne. Dekorativt og fleksibelt.

Kjøkkensjef Christer Rødseth, TV-profil og kaptein på kokkelandslaget, holder vanligvis til bak grytene på erke-nordiske Vaaghals et steinkast unna. Med Code restaurant i Bjørvika i Oslo har han skapt noe helt annet: En klassisk, kontinental bistro med dype franske røtter.

Prosjektinfo
Kunde Vaaghals AS
Installatør Eltera Innlandet AS
Interiørarkitekt Kravik-Jørundland AS
År utført 2019
Ansvarlig hos SML Kundeansvarlig: Fredrik Skøyum, lysdesigner: Marte Risan, teamleder: Kenneth Fossum
Fotograf Dag Randen

Sammen med vår oppdragsgiver og samarbeidspartner interiørarkitektene Kravik – Jørundland var vår oppgave å levere et lyskonsept for teknisk og dekorativ belysning som matcher restaurantens slagord: «en klassisk restaurant med moderne tilsnitt». 

Belysningen må både være funksjonell og skape god stemning. For å oppnå dette benyttet vi endel av våre egne leverandørers produkter og designet spesialproduserte armaturer tilpasset materialer og krav. 

Hvordan jobbet vi med prosjektet?

Vi hadde et tett samarbeid helt fra starten hvor vi fikk tidlig innføring i materialer og farger. Himlingselementer som skulle fremstå som dekor måtte belyses riktig.

Det var også visse utfordringer med ventilasjon og søyler. Dette ble løst på en fin måte sammen med interiørarkitektene. En annen utfordring her var mulig å få frem strøm til de spesialdesignede armaturene. 

En generell utfordring med restauranter er at man ønsker en fleksibel møblering. Dette ønsket også Code. Dette får selvsagt føringer for vårt arbeid og våre løsninger. 

Over kjøkkenet laget vi en lysende vegg. Denne er ment som en dekorativ installasjon som skaper stemning i rommet. I tillegg er det benyttet mye indirekte og integrert belysning i møbler.

Under prosjektet har vi vært i restauranten mange ganger og hatt tett dialog med installatør og med kunden direkte. Denne gjorde at vi løste mange utfordringer- ikke bare lys-relatert- underveis. Denne samarbeidsformen ga en god flyt og god stemning i gjennomføringen av prosjektet. 

Vi har vært i restauranten og finjustert belysningen flere ganger, både på dag og kveldstid.    I tillegg har vi sammen med restaurantens folk gjort programmeringen av belysningen. Det gjør at de som jobber der i det daglige kan velge hvordan lyset skal oppføre seg- og gi riktig stemning.

Fig. 2

Fig. 3

Fig. 4

Fig. 5


Kontaktpersoner

Client Manager

Fredrik Skøyum

Utdannelse: Elektriker
Segment: Hotell og restaurant. Kontor- og forretningsbygg
Spisskompetanse: Restaurant/teknisk installasjon

Lighting Designer

Marte Risan

Utdannelse: Lysdesigner (BA) fra Høyskolen i Buskerud
Segment: Kontor- og forretningsbygg. Hotell og restaurant
Spisskompetanse: Hotell og kjøpesenter

Manager Oslo

Kenneth Fossum

Utdannelse: BI /NMH Oslo – BA Markedsføringsledelse
Segment: Kontor- og forretningsbygg. Hotell og restaurant. Bolig og hytter

Relaterte prosjekter

Lyskonsept og belysning til SNØ

Code Restaurant

Bølgen og Moi

Privacy Preferences

When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in the form of cookies. Here you can change your Privacy preferences. It is worth noting that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we are able to offer.

Click to enable/disable Google Analytics tracking code.
Click to enable/disable Google Fonts.
Click to enable/disable Google Maps.
Click to enable/disable video embeds.
Vår webside benytter cookies, hovedsaklig fra 3. parts tjenesteytere. Tilpass rettighetene du ønsker siden skal ha i din nettleser og godta/avslå bruken av cookies.