Helse Bergen Distriktspsykiatriske senter, Askøy

Blå Kors Eiendom ønsket en utvidelse av sin behandling av rusmisbrukere på Askøy i Bergen. Østre Linje Arkitekter prosjekterte nybygget i tilknytning til eksisterende virksomhet. Prosjektområdet ligger vakkert til i et stort, eldre parkanlegg med gode utsiktsforhold. Nybygget inneholder to avdelinger fordelt på 2 etasjer. Bygget består av en behandlingsavdeling med 12 beboerrom samt administrasjon.

Bygget er sammensatt av betongelementvegger, moderne cortenstål og store vindusflater, som gir lyse og funksjonelle rom. Østre Linje kontaktet SML Lighting for belysningsløsninger. 

Løsninger
I fellesarealer og trapperom er det spilehimling. Her laget vi en løsning med lineære profiler som ble montert noe asymmetrisk i mellom spiler for en ryddig og spennende løsning. Dette ble kombinert med noen downlights for å bryte av mønsteret.

I beboerrommene er det valgt en enkel og funksjonell downlight løsning. Kontorer og behandlingsrom hadde lavere prioritet og er løst med en enkel 60×60 armatur i systemhimling.

På eksteriørsiden var det viktig å fremheve det arkitektoniske særpreget bygget har, samtidig som vi sikret et godt funksjonelt lys planlagt etter universell utforming.

Prosjektet

Kunde/prosjektnavn Blå Kors Eiendom, Distriktspsykiatriske senter, Askøy
År utført 2016
Størrelse 2100m2
Oppdragsgiver Østre Linje Arkitekter v/ Robert Gough og Dag Eriksen
Samarbeidspartnere VB Agilis AS – Prosjekterende Elektro

GK Elektro Bergen, Installatør

Produkter i prosjektet Intra Lighting, TAL, Baulmann, LEDLUKS, Ligman, Luce&Light, Veksø
Team SML Lighting  Ole Martin NistadVi kan lys

Les mer om hvorfor SML kan lys

Vi kan lys